The Last Witch Hunter

Beoordeling:

Geplaatst: door Igor Kondrat

The Last Witch Hunter van regisseur Breck Eisner (Sahara, The Crazies) begint met een flashback naar het verleden. Een groep mannen met hele grote baarden loopt door een ijskoud klimaat. Zij zijn op jacht. Op jacht naar heksen die kwaad willen. Dit keer gaan ze de heksenkoningin doden om voor eens en altijd vrede te krijgen. Zij komen aan bij de door woeste natuur omhulde thuisoord van de moeder der heksen. Eenmaal binnen begint een bloedig gevecht.

De mannen worden bij de binnenkomst al gelijk begroet met zwarte magie. Zij trekken hun glimmende zwaarden. Ondanks de wapens sneuvelen toch velen door de kwaadaardigheid van de heksenkoningin. Het aantal van de mannen neemt af. Ze lijken bijna te verliezen. Maar de dappere krijger Kaulder, gespeeld door Vin Diesel (Fast & Furious 7), weet hoe hij tegen het kwade moet strijden.

Zichzelf een weg vechtend door de menige monsters komt hij oog in oog te staan met de heksenkoningin. Het lukt hem om haar te verslaan. Toch betaald hij voor zijn overwinning een grote prijs. De heks vervloekt hem met onsterfelijkheid. Nu kan hij zijn overleden kind en vrouw in het hiernamaals nooit meer zien.

Jaren later gaat alles soepel voor de heksenjager. Hij werkt nauw samen met de Bijl en Kruis organisatie waarvoor hij heksen opspoort. Zijn helper (Michael Caine) komt aan het einde van zijn jaren en wordt vervangen door een nieuweling (Elijah Wood). Die belooft trouw te zijn. Als kijker denk je dat zij samen op heksen gaan jagen. Toch zie je de knaap weinig op het beeld. Een belangrijkere rol speelt de jonge heks Chloe (Rose Leslie).

Zij heeft namelijk een heel bijzonder gave. Achteraf blijkt dat de organisatie iets voor de hoofdpersoon jaren geheim heeft gehouden. Dat heeft als gevolg dat de heksenkoningin terugkomt om de mensheid uit te roeien. Kaulder wordt weer sterfelijk maar geeft niet op en doet alles aan om de heksenkoningin te stoppen. Gesteund door de jonge heks probeert hij de mensheid te redden.

Aan actie ontbreekt het zeker niet in The Last Witch Hunter. Als kijker kun je soms niet alles even goed volgen omdat de beelden bliksemsnel voorbij flitsen. Momenten van humor zijn er ook te vinden. Maar vooral veel fictie. Voor fantasyliefhebbers is de film zeker aan te raden omdat je een overdosis aan magie voor ogen krijgt.

Trailer