Magic Mike XXL

Beoordeling:

Geplaatst: door Jochem Geerdink

“It’s probably what the people wanted the first movie to be. It’s more stripping and more fun", aldus Channing Tatum bij de Amerikaanse talkshow van Jimmy Fallon. En het is waar wat mister Magic Mike zelf zegt: Magic Mike XXL komt veel beter uit de verf dan het eerste deel.

De film begint met een werkende Mike (Tatum) voor zijn eigen meubelbedrijf. Het is een huisje-boompje-beestje-verhaal: zijn eigen droomzaak opgezet, woont in een groot huis samen met Brooke (zijn vriendinnetje uit de eerste film) en heeft zelfs een hond.

Toch is niet alles wat het lijkt. Wanneer zijn oude vrienden van The Kings of Tampa bellen besluit hij mee te gaan met de roadtrip naar een stripperconventie. Manager Dallas uit de vorige film is met The Kid vertrokken naar China, en de overgebleven mannen willen met veel vuurwerk afscheid nemen van hun bestaan als strippers.

Deze film gaat dieper in op de karakters dan de eerste film. Zo zijn Big Dick Richie (Joe Manganiello) en Ken (Matt Bomer) niet meer opvulling die zorgen voor stripacts op het podium. Je komt meer over ze te weten dan alleen maar gekronkel op een vrouw tijdens de zoveelste act. Uiteraard zit het strippen ook in de film, maar het gaat deze keer meer om broederliefde en hoe ze verder moeten met hun leven na het strippen.

Regisseur Gregory Jacobs heeft het stokje overgenomen van Steven Soderbergh, de maker van de eerste film. Nu is MMXXL niet bijzonder goed gefilmd en af en toe is de belichting zelfs behoorlijk slecht. Waar Jacobs wél in geslaagd is, is de film komisch te maken. Doordat ze zichzelf iets minder serieus nemen zijn er een aantal echt hilarische scènes. Deze sequel voelt geen moment langdradig en dat komt omdat er, in tegenstelling tot de eerste film, geen zoetsappig liefdesverhaal doorheen is geweven. Zoals de regisseur waarschijnlijk door had: liefde en strippen samen in een film, dat werkt niet.

Daarnaast, waar het stiekem toch de kijkers van deze film om draait, zijn de choreografieën van de stripacts goed in elkaar gezet. Tatum zet als laatste act een geweldige spiegeldans neer. Daarnaast overtreffen de anderen zich ook en zijn er een aantal nieuwe, talentvolle strippers bij de groep gekomen.

Zonder al te veel te spoileren, lijkt de film een open einde te hebben. Dus voor de liefhebbers kan er zomaar een derde deel komen.

Trailer